mandag 8. mars 2010

Barcelona tur og bursdag

Da var jeg tilbake igjen, fra mandag til fredag var jeg på studietur til Barcelona. En fantastisk by, jeg har opplevd utrolig mye. Føler jeg har vært borte i mer enn fem dager. Ble jo så klart syk der nede, heldigvis var det den siste dagen. Jeg kom jeg til bursdagsfeiring og familie besøk på lørdagen. Jeg er enda slik at jeg elsker å fylle år, gaver, god mat og en god posjon oppmerksomhet en gang i året unner jeg alle. Synes det er like gøy når andre også har bursdag.

Landet jo så klart i sengen igjen på søndag, men i dag føler jeg meg bedre igjen og får endelig lagt ut et nytt innlegg. Er så glad for alle som i den siste tiden har lagt seg til som følgere, det synes jeg er stas, setter kjempe stor pris på kommentarerne også.

Her kommer det en del bilder fra mine opplevelser i Barcelona:

Det lå et stort matmarked midt i byen, her solgte de alt fra frukt, godterier, kjøtt, fisk, bakevarer, oljer, nøtter osv. Her var vi å kjøpte frokost nesten hver morgen.

Fikk med meg hjem noen sjokolader fra markede, mmm. Men vi ble nok enige om at norsk sjokolade er best.

Park Güell:

Dette er en park konstruert av Gaudì, denne parken skulle være for de rike i Barcelona. Her kunne jeg vært hele dagen, vi hadde et fantastisk vær å satt og solte oss på verdens lengste og fineste benk.

Gaudì var opptatt av mosaikk og runde former, parken var utrolig fargerik og traff meg rett i hjerte. Her fikk jeg utrolig mye inspirasjon.

Her sitter jeg på verdens lengset benk laget i mosaikk, det nederste bildet i collagen over viser litt hvor lang benken er, den går rundt hele kanten av det området dere ser på bildet.


Her er pepperkake husene som lå ved inngangen til parken, det var to stykk av dem, meningen var at de rike skulle bo i dem og at det skulle komme opp mange flere slike hus.

La sagrada famìlia


Kirken som aldri blir ferdig. Denne var det også Gaudì som var med å konstruerte, men ble aldri ferdig. De håper at den vil bli ferdig i 2026, grunnen til at det tar så lang tid er fordi de ikke vil ha noe statlig støtte, pengene får de fra inngangsbilettene de selger og fra gaver/støtte fra private aktører.

Casa Batllò

Dette er også fra Gaudì, et hus han konstruerte for en rik tekstilforhandler. Her må alle som besøker Barcelona ta seg en tur. Det er virkelig en opplevelse, mosaikken og de fargedeglassene er helt fantastiske. Inne i huset er nesten alt av runde former, også er det utrolig stort. Jeg kunne hatt med enda flere bilder her i fra, men innlegget blir hvis stort nok. Men det var et av høydepunktene på turen.
I tillegg til det jeg har vist til nå besøkte vi: Picasso museumet, Mirò museumet, Dalì museumet. Rett og slett en kjempe tur med mange inntrykk og fordøye, men en utrolig spennende by.

Jeg må jo også vise litt av hva jeg fikk til min bursdag

Jeg fikk den turkise skuffen, som nå er fyllt opp med dill og godsaker.

Jeg fikk disse fantasiske søte påske eggene fra Green Gate.

Også denne lilla lyslenken, jihuuuu, gleder meg til å henge den opp. Jeg har bestemt meg for at jeg skal vente til vi flytter med å ta den fram, ting her i huset har en tendens til å bli fulle av veistøv siden vi ligger så nærme veien. Så nå er jeg lei av at tingene blir ødelagt av skitt, så jeg får vente tålmodig til vi har en ny, reinere plass de kan henge:-)

Klem fra Ann Kristin

3 kommentarer:

Thea sa...

Gode Gud, for noen flotte bilder! Ser ut til at du hadde det fint, iallfall mye fin å se på. Likte bilde nr 1... Sjokolade, sant? Hihi

Christine sa...

ser ut som du har hatt en fin tur, til og med fint vær :D

så mye nydelig du har fått deg, hvor er lyslenken fra? kunne godt tenkt meg en sånn en :D

Unknown sa...

Wasir atau ambeien adalah penyakit yang terjadi pada bagian anus, jenis wasir atau ambeien sendiri ada dua yaitu wasir atau ambeien dalam dan wasir atau ambeien luar. Dalam penangananya sendiri wasir atau ambeien dapat disembuhkan dengan dua jalan yaitu pengobatan medis dan pengobatan non medis atau pengobatan alternatif. Pengobatan alternatif disini salah satu pilihanya adalah dengan menggunakan tanaman herbal atau dengan ramuan tradisional. Ambeclear dan Salep Salwa adalah hasil pengolahan tanaman herbal daun ungu, kunyit putih, dan mahkota dewa yang telah terbukti ampuh mengatasi wasir atau ambeien baik wasir stadium satu, stadium dua, stadium tiga maupun stadium akhir atau stadium empat. Wasir berdarah, wasir yang telah kronis, semua dapat diatasi dengan menggunakan obat ini selain ampuh obat ini juga aman dan tidak menimbulkan efek samping apapun bagi penggunanya sehingga obat ambeclear ini aman dikonsumsi oleh penderita wasir yang sedang hamil maupun menyusui.