fredag 22. januar 2010

Nytt snadder fra Smak og vårblomster

Måtte en liten tur innom Smak i Sandnes i dag, der hadde de fått inn kjempe mange fargeglade ting. Jeg gikk ut derifra med ny energi og en lengsel etter vår og sommer. Handel ble det jo også, noen små ting fra Rice og den kjempe fine lilla boksen. Jobben til den lilla boksen skal nå bli og være min nye lysboks. Her skal alt av overflødig telys og steinlys bo.



Pyntet med tulipaner denne helgen. Koselig og gjøre det litt ekstra fint i helgen, da har man mulighet til å nyte blomstene mer.




Dette bildet ble jo bare kjempe rotete, men jeg tok det med alikevel. Jeg har tatt ut arkene bak i skapet og heller satt inn litt mer fargerike vaser og sånt. Ser at lyskilden må ut, den blir veldig forstyrrende og er for lang til det lille skapet.

Ville bare vise det lille broderiet etter at rammen ble malt lilla. Bilde ble litt langt fra, men håper dere ser det.


Perleplanten er en av mine vårfavoritter. Den blir så flott. Har fordelt planten litt rundt forbi i leiligheten. Gleder meg til de blå fine blomstene spretter fram. Det er vinter ute, men begynner å bli vår inne hos meg. Deilig deilig.



Ha en koselig fredag, nå skal jeg se korslaget. Også skal jeg tidlig opp i morgen for å gå på loppemarked, håper jeg finner noe fint.
Klem

3 kommentarer:

En fugl i hånden sa...

Så fint, du har fået pyntet op med friske farver og friske forårsblomster :)

Julia Hausfrau sa...

Tak for din kommentar ;)

Her kommer en beskrivelse på hvordan jeg laver mine patchworktæpper:

Jeg bestemmer mig på størrelsen på tæppet, og regner så ud hvor store mine firkanter skal være. Derpå overlocker jeg alle firkanter (Det fungerer det ikke så godt at sy dem sammen på overlockeren. Ikke med min maskine ihvertfald, for den har kun 2 nåle/4 tråde, og mangler altså tråden som skal gøre det ud for symaskinen. Det kræver vist en 5 eller 6 trådet overlocker, så vidt jeg ved). Så lægger jeg dem ud på sengen, i den størrelse og den rækkefølge jeg gerne vil have. Derpå samler jeg dem i en bunke, række for række, og sætter en seddel på med 1, 2, 3 osv. Hver af disse rækker syr jeg sammen på min symaskine, og så presser jeg alle kanterne med strygejernet. Derefter syr jeg rækkerne sammen, i den nummerrækkefølge de har fået. Så presser jeg de kanter, og syr det sammen med bagstykket. Afhængigt af hvad tæppet skal bruges til, bruger jeg fleece eller stof, og måske et lag pladevat imellem. Husk at gemme et "hul" så du kan vende tæppet. Det syr jeg som regel sammen i hånden, men man kan også give tæppet en kantstikning hele vejen rundt.

Gav det mening? Det håber jeg, ellers skriver du bare :)

Kh. Julia

Christine sa...

åh, nå fikk jeg lyst å ta en tur innom smak jeg også :D

hadde planlagt loppis i helgen jeg også, men så ble det kjærestehelg heller :D mye bedre det ;)