mandag 9. november 2009

Enkel og deilig pannacotta


DETTE TRENGER DU:
(4 Porsjoner)

- 2 1/2 dl helmelk
- 3 ss sukker
- 3 plater gelatin
- 1 beger (3 dl) kesam vanilje

DETTE GJØR DU:

1. Kok melken og sukker uten lokk i 3-4 minutter.
2. Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem vannet godt ut av platene og smelt dem i den varme melken.
3. Avkjøl melken til romremperatur.
4. Fjern ev. snerk og rør inn vaniljekesam.
5. Fordel blandingen i små porsjonsformer og sett dem kaldt til det stivner.
6. hvelv pannacottaen på porsjonstallerkner og server med enten, rips, jorbær, fruktsalat eller det du måtte ønske.

Dette er så utrolig enkel og raskt å lage, også smaker det kjempe godt. Om sommeren er det fantastisk å bruke friske bær, men siden det er en magelvare på vinteren så har jeg laget en liten fruktsalat til. Jeg pleier å ha dem oppi fine kopper eller skåler, også legger jeg frukt oppå og rundt på tallerkenen. Oppskriften fant jeg i Bolig pluss nr. 6 i år, og har brukt oppskriften opp til flere ganger. Det som også er greit med pannacottaen er at du kan lage den kvelden før du skal ha gjester, så slipper du å bruke hele dagen på kjøkkenet ( da får du tid til å pynte litt ekstra).
Håper det smaker:-)