torsdag 28. april 2011

DIY: Stol

    

Hjelpes så mange prosjekter jeg har på gang nå, MORO. Stolen er det første prosjektet som er ferdig. Stolen fikk jeg, noe som var utrolig snilt og virkelig noe vi trengte. Den har blitt malt lyseblå og stoffet er et av mine favoritter fra stoff og stil her var det snakk om å bruke den malingen og det jeg hadde liggende. Super fornøyd med resultatet. Ellers så har heklingen min tatt en annen vending, det er ikke lenger sirkler jeg hekler, men hexagoner, hihi. Dette skal erstatte saueskinnet jeg har liggende i stolen i stuen, det må bare bli stort nok først. Ellers så holder jeg på å male enda mer, et hint er at det er SVART. Skummelt å male med mørkt, men tror det blir super bra og en fin kontrast. Her skal det sukkersøte dempes litt.

Ha en flott fredag i morgen. Jeg skal sitte klistret foran tven i morgen, BRYLLUP. Jeg elsker kongelige brylluper, jeg blir helt fasinert.

KLEM

søndag 24. april 2011

KAKE




Sitronpai med bringebærmarenge. Ekstremsport å bake slike kaker, 12 egg og ni sitroner. Paideig, lemon cured og bringebærmarenge, men med fargene gul og rosa ble det en super påskekake(pai). Det er moro og prøve nye oppskifter. Jeg legger ikke oppskiften ut for er redd det er plagiering, men dere finner den i Leila Lindholm sin kakebok " a piece of cake". Kan anbefale denne boken, utrolig mange gøye oppskrifter.




Mmmmm, den var god, sur og søt på samme tid. Hvis dere skal prøve denne oppskriften vil jeg anbefale og la den stå i kjøleskapet kvelden over. Vi kuttet litt for raskt i den og da datt den litt sammen.

Denne påsken har gått kjempe raskt, vi har holdt på i hagen, beiset terrassen og kost oss med venner og familie. Vi har virkelig fått en smakebit på sommeren her. I dag har vi sittet ved havet, grillet og solt oss, vi ble også vitne til en manns første bad i år. En skikkelig viking som kastet seg ute det iskalde vannet.



Nyt den siste fridag. 

Klemmer

onsdag 20. april 2011

Påskeferie



Det er flott med ferie. Det er virkelig noen deilige dager vi går i møte. Huset har fått sin dose gult og påskepynt. Jeg trenger ikke så mye, men noen lys, en duk og noen grener med pynt på så er jeg fornøyd. I dag har vi hatt svigers på middag. Kjempe koselig med besøk, også har jeg drevet med "risikosport" innen kakebaking, skal vise dere i neste innlegg. Kan tipse dere om at det ble brukt 12 egg og 10 sitroner, moro.


Liker så godt stuen nå, den kler våren og alle fargene. Den "gamle" trekassen som vatteppet bor i, var jeg så heldig å få for en femtilapp på en blomsterbutikk. Bunnen var litt i stykker så hun hadde ikke solgt den enda, men ville jeg ha den skulle jeg få den for femti kroner. JEPP, det kan du tro jeg skal!





Et nytt helkeprosjekt er på gang, fant en ny oppskrift og måtte bare prøve den. Jeg har nok innsett at jeg hekler en smule sent så dette blir nok også et av mine evighetsprosjekter. Men jeg blir glad av fargene og det er gøy å kombinere dem.

Ønsker alle en riktig god påske. Så hører dere nok fra meg snart igjen.

fredag 15. april 2011

Total hjemmekos


Denne helgen er det huset og avslapping som står høyest på listen. Endelig har vi en helg der begge to ikke skal en ting, gurimalla så godt det er.
Planen er å få ryddet og organsiert mest mulig slik at vi kan ta ferie i påsken. Gikk da til innkjøp av en trekasse til, denne skal stå på kjøkkenet og posten skal bo i den. Blir enormt lei av at det ligger aviser over hele kjøkkenet. Fikk også kjøpt en kaffepose for 25 kr i Lillemarkens, tenkte den ville bli fin mellom fagerikeputer ute på terrassen i sommer.



En ny farlig, fristende kokebok landet i postkassen her om dagen. Jeg har en veldig søt tann og må nok bake litt i påsken. Må bare passe på at det er andre enn meg som kommer til å spise.


Vatteppet fra house doctor forelsket jeg meg totalt i, og nå som det ligger her i sofaen er det deilig å krype under om kveldene. Pysene har også blitt glad i det og ligger å koser på dette så ofte de kan.


Det blå sengetøyet som ligger på krakken har jeg hatt lenge, men det har ligget til vask. Ikke alltid ting går så rakst, men nå er det klart for sying.  


Til middag i dag hadde vi deilig smørbrød fra Kjøkkenskapet, godt å slippe å lage middag. Nå skal jeg sette meg foran tv og se norske talenter. Ha en flott helg alle sammen.

søndag 10. april 2011

Bordkort




Vi skal gifte oss til sommeren. Vi  tar ting ganske med ro, bryllupet blir holdt på en hemmelig plass med en liten gruppe av våre nærmeste. Vi gleder oss stort og nå begynner endelig alt og falle på plass. Så da var det til for å lage bordkort. Jeg vil ha noen jeg ikke hadde sett noen andre plass før, og når man da har servert i bryllup i seks år så er det ikke lett. Jeg har vært innom å sy bordkort, hekle, scrappe, men i går ble jeg endelig enig med meg selv. Retrotapet+hekling=SANT. Er super fornøy med resultatet, jentene får lilla kant, mens guttene får lysblå.


Ellers så har den elektriske peisen flyttet ut av stuen. Den etterlot seg en stor tom plass, og det lille hvite skapet mitt fikk endelig plass i stuen igjen. Har alltid syntes at det har vært vanskelig og plassere ting inne dette siden det er så lite, men tror dette ble greit.




Nå skal jeg lage pizza, vi er skrubbsultne begge to så her må jeg bare raska på. Kjempe gøy at så mange besøker bloggen min og legger igjen kommentar, dere er BEST.

Klem fra meg

fredag 8. april 2011

En solskinnsdag


FREDAN, da var den her igjen. Har hatt en helt topp dag, det er så deilig å avslutte uken og enda føle at man har energi. Denne helgen har jeg ingen planer, dagene skal brukes hjemme til å dille og dalle. Jeg skal sove lenge, sole meg og gå tur. Har allerede begynt på noen små prosjekter, jeg har smått begynt å tenke på påskepynten og gulfargen sniker seg inn her og der i huset.



Også en ting jeg ikke har delt med dere. Den fantastiske tekannen fra Kahler, som har vært min i over en måned. Etter lang vente tid ble den min, jeg har kjøpt den på Bazaren i Lyngdal og hun som driver butikken har måtte slåss for at jeg skulle få en i lysblå. Men da jeg kom hjem oppdaget jeg at hanken var sprukken helt nederst. Enda vi hadde hatt den ute i butikken og så på den, skuffelsen var stor. Men hun som driver Bazaren gir ikke opp så lett, så hun har jammen meg fått en ny en til meg som nå står og venter på meg. Hun er bare helt rå noe som gjør at man kommer igjen og heller velger å handle der. Min absolutte favorittbutikk.


Da vil jeg bare ønske dere alle sammen en god helg.