torsdag 29. juli 2010

I hundre og ti....

går ting for tiden. Dette blir et rakst innlegg, men jeg måtte bare vise dere det nye asymmetriske lappeteppet jeg har sydd også den nydelige blomsten jeg kjøpte i går. Vi får øyeblikk folk og helgen er fullt planlagt. Her skal den siste helgen før det braker løs i ny jobb brukes.
Det blir tid til to bursdagselskaper, ned til sentrum for å se på alle de fine seilbåtene som kommer inn til Kristiansand i helgen og overnattingsbesøk.
Også må jeg forberede meg til første dag i ny jobb.



Nå må jeg løpe, ha det gøy alle sammen.

mandag 26. juli 2010

Sol ute, sol inne....



I dag har vi virkelig fått kjent på sommeren igjen. Vi våknet til blå himmel og solen som steikte (GLEDE). 
Putene ble satt i stolene på terrasen, blomstrene ble vannet og klærne hengt ut så kunne jeg innta stillingen i sola.
Sener på dagen hadde vi svigers på middag. På menyen stod det marinert flintstek på grillen, hjemmelaget potetsalat, jordbær og is til dessert. 



Oppskift på Potetsalat:
10-11 poteter
Ca. 1 dl rømme
2 ss majones
1 ts grov sennep
purre
salt og pepper


Etter vi hadde inntatt dette herremåltidet gikk meg og mannen en tur. Etter 10 minutter var vi nede med sjøen og så seilbåtene kjøre forbi. Det er helt fantastik at vi bor så nærme sjøen og herlige svaberg.


Vi gikk forbi en nydelig hage med rekke på rekke med epletrær.


Jeg plukket med meg en bukket med markblomster, de har kommet litt langt men kan nok stå ett par døgn på bordet.


Det har vært en fantastisk deilig dag og vi har virkelig fått ladet batteriene.
Nå venter en flaske vin og jordbær på terrasen, livet er herlig.

søndag 25. juli 2010

"TADAAA"....


...eller noe sånt i den duren. Vi er hvertfall ferdige med terrasen og det er så gøy. Nå har vi to store gode terraser på begge sidene av huset. Jeg har plantet bedd med lavendel i langs terrasen. Og ser jo virkelig at vi trenger mange blomsterpotter til neste år. Var å kikket på potter på Hageland og Plantasjen, men holdt på å falle i gulvet når jeg så prisene. Det var virkelig ikke verdt det å kjøpe en middels stor potte til nærmere 500 kroner, så til neste år for vi dra til Danmark og fylle opp bilen. Har hørt at det er billigere der.


Hagemøblene vi hadde oppe på terrasen er flyttet ned også har vi kjøpt nytt sett til å ha oppe. Vi var heldige og fikk kjøpt det på salg.

                           Før                                                                     Etter



Helgen har godt utrolig fort og jeg har hatt besøk av Trine med bloggen kreativ tommel. Vi har kjent hverandre i noen år nå og jeg synes det var utrolig gøy når hun også begynte å blogge i vår. Jeg har virkelig savnet henne så det var godt med besøk fra rogalandet. Vi har shoppet og jeg har prøvd å være guide i Kristiansand noen som er litt vanskelig når man ikke er helt kjent selv.
Vi har spist god mat og drikke, og kom oss ikke i seng før nærmere klokken tre. Det er deilig med sommer.



I kveld skal jeg på Pink konsert og jeg gleder meg. Tror dette blir sommerens høydepunkt utenom huset så klart. Ha en god kveld alle sammen.

onsdag 21. juli 2010

Velkommen inn


 Da har jeg endelig tatt tak i malekosten igjen. Denne gangen var det entren og gangen som skulle gjennomgå. Huset har vært veldig preget av at det har bodd tre barn og to hunder her, og det er en deilig følelse å bare male over veggene og føle at alt blir rent og nytt igjen. Til nå har jeg malt kjøkken, stue, hobbyrom, entren og gangen. Jeg har veldig lyst til å ta soverommene også, men det blir ikke nå i ferien. 





Det er ikke de beste lysforholdene i entren, men her har dere fått litt bilder fra hele prosessen. Rommene ble lysere og gjorde at det ble mer helhet fra kjøkken til stue. 

Her om dagen hadde vi en deilig tur til Søgne. Vi var på caffe og spiste frokost og utforsket Søgne sentrum. Her fant jeg en kjempe kjekk butikk, husker jo så klart ikke hva den heter tror det var interiør og gaver. Jeg kjøpte nytt putetrekk fra house doctor og noen søte drops.


Minmill anbefalte en hel del butikker i Kristiansand området for en stund siden og en av de var butikken Annas Rom. For en koselig butikke og kjempe hjelpsomme jenter som jobbet der. 
Det var her jeg med stor glede fant dørmatten fra house doctor som nå ligger ved døren og ønsker alle velkommen. Jeg kjøpte en lykt og en til av knaggene jeg har i entren. 

Her har solen vært framme i dag og jeg vasker klær til den store gullmedaljen. Det er så utolig deilig å få hengt klærene ut, de blir så myke og lukter friskt og godt.

Sommerklem fra meg.

søndag 18. juli 2010

Ansiktsløft

Framsiden på huset er i gang med å få et reelt ansiktsløft, jeg glemte jo selvfølgelig å ta bilde av framsiden sånn som den var. Det som stod der var en uferdig terrase med et ulovelig gjære som ikke var fullført. Det fantes ikke levegg mot naboen og man kunne til tiden føle at naboen gikk inn i vårt hus. Flere har banket på på feil dør og vi ville ha litt mer privatliv. Så nå bygges det nytt, den gammle er helt borte noe som er helt fantastisk deilig.
Vi kan allerede se hvor fint det kommer til å bli.


Drømmen er å ha en frodig hage slik som den i det nye Bolig Liv. Selv om vi bor midt i et byggefelt så har vi uendelig med muligheter på den tomten vi har, og etterhvert skal det nok blomstre hos oss. Jeg vil ha erteblomster, lavendel, duftroser, stemorsblomster, hortensia og mye mye mer. Jeg vil ha muligheten til å plukke inn friske bukketter gjennom hele sommeren. Gleder meg til å vise dere den ferdige terrasen, håper det blir tidlig i neste uke.

fredag 16. juli 2010

Morgen søt


 I dag har jeg hatt en deilig morgen, Hr Lykkelig er svært opptatt om dagene og løper ut før jeg får vasket søvnen ut av øynene. Jeg er i feriemodus og lar ingenting stresse meg. Jeg har fått til vane nå å ha lange morgener med god frokost, en god bok eller et blad og tar ting i mitt tempo. Dette må nok endres når jeg begynner i jobb.


I dag skal jeg prøve å være litt effektiv, jeg har en ny date med symaskinen og en entre/gang som roper etter å bli malt. Jeg gjør meg ingenting av å male, men det er forarbeidet som er så utrolig kjedelig. Hr Lykkelig snekrer ny terrase på framsiden. Jeg gleder meg til å få levegg mot naboen og bli mer skjermet når vi skal sitte der ute.Så for å si det sånn så har vi enda nok å henge fingrene i.


Som dere ser har jeg endelig fått tid til å sy litt, jeg hadde masseproduksjon på puter her om dagen så nå er benken på kjøkkenet fornøyd ( eller jeg er hvertfall fornøyd) - hihi.
Jeg er overlykkelig over hvor greit syrommet mitt har blitt og skal snart vise dere bilder fra det. Det er ubeskrivelig deilig å kunne sy uten å rote til både stue, kjøkken og soverom slik som det fort ble i det tidligere hjem.
Jeg tror mannen også er veldig fornøyd med dette, nå trenger ikke han og stoffene å krangle om plass i sofaen.


Her har været forandret seg litt den siste uken, så jeg er mye inne. Jeg vil ha mer sol og varme å venter bare på at det skal komme igjen. Inntil det skjer så koser jeg meg inne og har pyntet opp med friske blomster. Jeg kjøpte også en lavendel til å plante ute da jeg var i blomsterbutikken. Hun som stod bak kasse fortalte meg at lavendel faktisk hjelper mot mygg. Spesielt hvis man dusjer dem litt med vann for å få de gode luktene fram. Så får dere som har problmer med mygg på sommerkveldene kan jo dette være verdt å prøve.



mandag 12. juli 2010

Stuen


På lørdag var vi en kjapp tur bort til ikea i Sandnes. Vi hadde en lang handleliste både for oss og litt til min bror. Planen var å få kjøpt en del ting til stuen.
Etter at vi flyttet inn har vi savnet noe i stuen som vi ikke har kunnet sette fingeren på. Jeg prøvde å pynte og forandre, men noe var bare feil. Feilen var egentlig det at vi fremdeles hadde noen av løsningene fra leiligheten i Sandnes og diss passet ikke lenger inn i denne stuen. Vi hadde tvbord/bokhylle og dette ville vi forandre på. Så nye bokhyller med glassdører ble kjøpt, en ny tvbenk også  var planen å få oss et kuskinn til gulvet men dette hadde de så klart ikke inne. Resultatet ble som dere ser på bildene, vi er mega fornøyde og stortrives med forandringene.



Det ble flere kjøp på ikea, så det kommer flere bilder etterhvert. Pluss at jeg i dag har fått sydd meg en ny pute "GLEDE". Symaskinen har fått en skikkelig omgang med  olje og sviver som ei klokke igjen. 

Bilde over har mamma sydd for mange år siden og jeg fikk røsket det med meg når jeg var å hentet noen ting hos henne. Bedre at det står hos meg enn på gulvet i kjelleren hos mamma.