tirsdag 29. juni 2010

Husets lunge



Endelig kunne jeg vise litt fine bilder i fra kjøkkenet vårt. Dette er et av de rommene jeg tror vi kommer til å bruke mest, min mor pleier å si at dettte er husets lunge. Det ble et lyst og trivelig rom etter at vi malte både tak og vegger hvite.
Tallerkenhyllen er jeg bare kjempe fornøyd med. Jeg brukte lang tid på å finne rett nyanse på fargen, koden er S0520-B10G. Jeg har hatt en tendens til å velge farger raskt og uten å sammenligne med andre farger, men det har også resultert i at fargen ikke har blitt slik som jeg tenkte og jeg har blitt misførnøyd. Jeg fikk dem til å finne fargeviftene til meg slik at jeg kunne sammenligne fargene mer opp mot hverandre og se de små nyanseforskjellene som er i de forskjellige fargene bedre.  


På hyllen har melamin koppene mine fått plass, marimekkoskålen, bursdagskalenderen og oldemors gamle fat. I dag flytter det nok inn noen andre ting i hyllen også. Tallerkenhyller er jo bare super praktiske og jeg ønsker med en større hylle om jeg en gang kan få tak i en. Hadde vært kjekt å ha en til kokebøker og muligen en hylle med plass til favoritt koppene mine.
Vi er stor fornøyd med spisebordet, det er stort, det er hvitt og vi har sett på det i noen år nå. Slagbenken har Hr Lykkelig bygget selv. Den blir utrolig grei og jeg tror vi kan klare å presse seks stykk inn på benken om det skulle være nødvendig. Planen er at jeg skal få malt benken i løpet av uken, men vi får se hvordan dagene blir (er litt slapp for tiden). Vi mangler også å henge opp lampene vi har kjøpt til å ha over bordet, så det må også gjøres snart.


 Vitrineskapet har også kommet på plass og om jeg hadde hatt plass ville jeg hatt et til med masse dill i. Det er godt å endelig kunne ha finglass og service på en verdig plass. Tidligere har disse tingene stått gjemt i Gandalskapet jeg har i stuen. Det er litt gøyere nå som jeg kan stille tingene ut.


Kjøkkeninnredningen er ikke helt min stil, men den må nok gjøre jobben sin i noen år til før den blir byttet ut. Penger vokser ikke på trær er det hvis noen som påstår, hihi. Så jeg må gjøre det beste ut av den sånn som den er. Jeg skal legge ut bilde av hele kjøkkeninnredningen senere, det må bare ryddes litt mer. Jeg har vridd hjernecellene for hvordan jeg enkelt kan få inn litt farge på benken og la spisebord delen henge sammen med kjøkkenet. I Sandnes røffet jeg opp kjøkkenet med noen sink bokser til å ha ting i, men det ble litt for hardt på dette kjøkkenet. Så en av løsningene har blitt en mint/turiks skuff som oppbevarer oljene, krydderet og kjøkkenredskapene mine. Jeg er hele tiden på let etter andre fargerike løsninger til kjøkkenet, men denne skuffen hjalp godt.

I dag er det litt overskyet hos oss, noe som egentlig er litt godt. Ikke at jeg klager for jeg elsker sommer og sol, men jeg er sånn som får dårlig samvittighet hvis jeg ikke har vært ute i en lengre periode i det fine været. Så i dag kan jeg slappe av og dille litt inne.


Klem fra frøken Lykkelig.

søndag 27. juni 2010

Oppussingsprosjekt og sol i lange baner



Nå er helgen snart over og jammen har den vært flott. På fredag ble jeg ferdig med et av mine mange prosjekter. Krakken kjøpte jeg for 50 kr på en bruktbutikk i Kristiansand. Den ble pusset, grunnet og malt, fargekoden til denne lyslillafargen er S0525-R60B. Stoffet jeg har trukket om krakken med er fra Stoff og Stil  og er et av mine favoritter. 


  Denne helgen føler vi virkelig at vi har fått gjort noe i huset. Kjøkkenet begynner å bli ryddig og Hr Lykkelig har fått snekkret ferdig slagbenken, nå venter den bare på noen strøk med maling fra meg. Vi har hengt opp spotter på kjøkkenet, ryddet og kastet. Det er en delig følelse når ting begynner å komme på plass. Jeg har vært litt fortvilet i det siste pga rotet, men nå begynner jeg å få roen igjen.



I dag har vi hatt koselig besøk av mitt søskenbarn, hennes samboer og hunden Otto. Vi har badet, solet oss, spist hjemmelaget pizza og pavlova til dessert. Hundene har storkost seg i sola og de er et skikkelig par. Her snakket vi Lady og Landstrykeren, hun er rolig og forsiktig, han er vill og gal, men en skikkelig glad hund. Det er utrolig gøy å stelle og dille når det kommer besøk i det nye huset. Det har seg sånn at en hver unskyldning til å bake kake den tar jeg. Jeg er en stor kakemons og blir lykkelig når vi får besøk og jeg kan bake litt.  Vi har ganske ofte besøk så det blir noen kaker, burde egentlig vurdere å servere noe annet litt sunnere. Men kake er jo så godt.


Jeg fikk fin innvielsesgave og mannen fikk noe godt å ha i glasset så da er vi begge fornøyde. 


  Jeg har også nå fått større bilder på bloggen, Camilla med bloggen Camilla`s vidunderlige verden hjalp meg. 
  Jeg har ti tommeltotter når det gjelder data og er super takknæmelig for henne hjelp. Hun er kjempe søt som setter av tid til å hjelpe oss som ikke alltid er like tekniske. Igjen Tusen Takk Camilla.
Nå skal jeg krype opp i sofaen med det nye Bolig Liv og etterhvert hekletøyet. Blir nok en film også i løpet av kvelden.



Ha en fortreffelig kveld videre.
Klem fra frøken Lykkelig. 

onsdag 23. juni 2010

Hverdagen er litt.....

Vakker, rolig og ryddig?


eller KAOTISK, JA!

Hehe, nå måtte jeg bare dele rotet vårt med hele bloggverden. Det er nesten litt frigjørende, det er kaotisk å flytte og det tar laaaaaang tid. Jeg har lyst til å ta lyse, lette og vakkre bilder til dere, men foreløpig for dere klare dere med disse (hihi). Humøret er hvertfall på topp selv om søvntimene er få og veldig nødvendige. Hr Lykkelig er nede i det som blir hans rom og bærer ned søppel i garasjen. Jeg løper mellom kjøkkenet og et annet prosjekt jeg holder på med, det vil snart bli vist her i blogggen. Ting går framover og vi koser oss i det nye huset og har allerede planene klare for hva vi etterhvert skal gjøre.

Bildene ble litt mørke, men jeg har ikke tid til å justere dem. Også har vi ikke lys i den ene halvdelen av kjøkkenet enda.

Her har Hr Lykkelig begynt på slagbenken vi skal ha på kjøkkenet. Vi håper at den er ferdig til helgen, må jo ha noe og sitte på ved det nye spisebordet. Når den kommer på plass kan vi begynne å tenke på hvor hyller og slik forskjellig skal være på kjøkkenet.

I dag har vi vært og kjøpt putekasse til terrasen og da fikk jeg tid til en raskt tur innom Stoff og Stil. Der fikk jeg kjøpt voksduk til det nye spisebordet og noen nye stoffer som etterhvert skal bli puter til slagbenk og sofa.

Dette ble et litt rakst innlegg fra meg. Jeg savner symaskinen og å krype opp i sofaen med hekletøyet mitt. Men jeg begynne å bli proff på å male, vurderer sterkt å ta fagbrevet (nei da).

Håper alle har en fin Sant Hans feiring.
Klem fra frøken Lykkelig.

fredag 18. juni 2010

Jeg er tilbake

Det føles som en evighet siden jeg sist blogget, tiden bare flyr avsted om dagene og det er mye nytt som har skjedd. Jeg kan endelig si at jeg er utdannet førskolelærer, alt av skole er over og jeg er klar for arbeidslivet. Det føles utrolig rart, men nå skal resten av sommeren nytes og huset skal organiseres.
Angående organisering: Det tar så lang tid! Og det er så mye ekstra vi trenger.
I helgen har vi planer om å få listet kjøkkenet og bygget en slagbenk til spisebordet. Dette håper jeg er mulig, er nok en smule utålmodig. Det er godt jeg har en fantastisk tålmodig mann.

Det har blitt en del shopping i det siste, sånn blir det jo bare med utforskning av en ny by og en rask tur tilbake til Sandnes. Her er noen av godbitene som har flyttet inn den siste tiden:

denne fantastiske lyseblå søppelbøtten til kjøkkenet. Vi har ikke hatt råd til Vipp bøttene, men synes at denne ble en god erstatter.
Synes lyseblått er så rent og friskt nå på sommeren, tror det blir flere innslag av denne fargen på kjøkkenet mitt.
Jeg har allerede fått en liten samling av House doctor sitt søte sett. Tror dette kommer til å bli flittig brukt i sommer. Lemonade boksen så jeg hos en venninne og måtte bare ha med en selv. Kjøpte en del av dette på Villa Rosa i Sandnes. Der har de fått inn mye fint nå i sommer og betjeningen er kjempe hyggelig.

Dette ble ikke et bra bilde, men måtte bare vise den stilige knaggen jeg har kjøpt til badet. En liten mini "hang it all" knagg, jeg synes hvertfall det. Kan vi ikke få den ekte så kjøper vi noen små kopier, hihi..

Nye blå bokser, hvis jeg samler på noe så er det nok esker. Klarer bare ikke å gå forbi dem, de har en tiltrekkningskraft på meg. Sier til meg selv at det er praktisk med mange ekser, da kan man kamuflere rotet.
I dag ble boksene fra rice med meg hjem fra 2ispann i Kristiansand, der kjøpte jeg også noen melamin glass, men jeg fikk ikke tatt bilde av dem for de er allerede i oppvaskmaskinen.

Det er kjekt med noen nye ting til huset, selv om pengeboken er litt skral for tiden.
Skal prøve å få oppdatert bloggen raskere nå etterhvert, men er kjempe glad for alle som er inne og kikker hos meg og det er ekstra gøy med dere som legger igjen en søt kommertar. I kveld skal jeg sette meg ned og gå innom dere også. Kjenner at jeg trenger litt påfyll av dere kreative bloggere der ute. Ha en deilig fredag, det skal jeg.

torsdag 10. juni 2010

Shopping-raid på Fretex


Er det ikke rart hvordan man alltid finner noe å handle når man ikke har penger til det. Slik er det hvertfall ofte for meg. På mandag var jeg en tur i Lyngdal og besøkte min beste venninne. Vi pleier alltid å ha en liten shpooingrunde når jeg er innom og denne gangen var intet unntak.
Etter en tur innom en av mine favorittbutikker stoppet vi innom Fretex, vi hadde begge raderen ute etter skatter.
Vi siktet begge to mot mange flotte bruktfunn.

Jeg fikk kjøpt meg to små søte tallerkenhyller, gleden var stor da jeg fant disse. Er sikker på at hele butikken visste hvor glad jeg ble.
Speilen over er også noe jeg har lett etter og jeg gleder meg til å male den. Tror nok jeg kommer til å gå for en litt lysblå farge rundt den.
Vi lo godt begge to da vi gikk til kassen første gang, venninnnen min med både kommode og stol og jeg med de tingene over. Vi måtte gå flere ganger til bilen.

Så gikk vi tilbake for andre gang og fant store fine norgesglass, jeg fant den kule lampeskjærmen og ved kassen lå det gamle ukeblader fra femti-tallet.

Synes denne forsiden var stilig, både i forhold til fargene og bildet. Tenkte jeg skulle finne en kul ramme til bladet å henge det opp på veggen.
Det var hvertfall et vellykket stopp på Fretex og vi var begge høyt oppe da vi satt oss i bilen med alle skattene våre.
Håper jeg får brukt litt av sommeren på å få fikset opp noen av de tingene jeg kjøpte. Her må det tenkes på farge og hvor de forskjellige tingene blir stående.
Nå er det bare en dag til så kommer Hr Lykkelig også til Kristiansand for godt. Jeg gleder meg, helgen skal brukes til å male kjøkken.

Ha en fin dag alle dere søte mennesker i bloggland.

lørdag 5. juni 2010

Stuen i ny drakt


Endelig har jeg tid til å blogge litt, her går det i hundreogførti for tiden. Vi overtok huset på tirsdag, på ondag begynte jeg å male stuen. Jeg fikk gjort ferdig to strøk utenom kontrasteveggen. Kontrastveggen denne gangen ble ikke lilla, men en litt turiks/mintgrønn farge. Denne fargen har jeg tidligere hatt i gangen i Sandnes, så får heller en vegg på syrommet bli lilla. Stuen var ferdig malt på torsdag.


Her er noen bilder av stue før maling.

Den nye sofaen kom på fredag og jeg er forelsket i den. Den er så god å sitte i og vakker der den står.

Ting begynner å komme på plass i stuen.

Her har jeg fått dillet litt med puter og friske blomster fra hagen. Det var så godt å få opp litt ting og få en liten følelse av normalitet. Foreløpig er det bare stuen som er sånn tålig normal. Det flyter i de andre rommene og jeg ønsker bare å blunde øynene når jeg ser det.

Vakkert med syriner fra hagen





Vi stor trives i huset og gleder oss til det blir litt mer orden slik at vi kan nyte det fult. I dag begynte vi på kjøkkenet. På kjøkkenet skal tak og vegger males, så det vil nok ta litt tid.
Ser at jeg har fått 70 følgere, dette skal feires med blogglotteri, men det bli nok utsatt litt. Må få i gang syrommet og slik få jeg får tid til lotteri.
Jeg har også fått en kjempe fin award av Trine bak bloggen kreati tommel, denne skal jeg også legges ut så fort som mulig.

Takk for alle søte kommentarer i det siste, skal prøve å få kommet rundt til dere så fort som mulig. Er spent på alt nytt her inne i bloggland. Jeg håper ikke det tar like lang tid mellom neste innlegg, har mye jeg ønsker å dele med dere.
Ha en deilig helg videre.

Klem fra (en litt stresset) Frøken Lykkelig