onsdag 28. april 2010

Endelig er vatteppet ferdig


Jeg ble sittende oppe til halv tolv i går å sy. Jeg har lenge hatt planer om å sy meg et vatteppet og i går hadde jeg alt jeg trengte for å fullføre det. Jeg er så førnøyd, det ble kjempe varmt og godt. Jeg gleder meg til å bruke det i hagen i sommer og i sofaen til vinteren. Jeg valgte det gule stoffet for å komplimentere det lilla og gjøre det friskt og lunt.


Har vært på et kjempe koselig te-besøk hos Trine i dag, trykk på navnet hennes for å besøke bloggen. Vi har heklet litt og jeg hadde med en liten pose fra Stoff og Stil til henne.
Hun serverte nydelig bakst og deilig mint te. Jeg må virkelig nyte de formiddagene jeg har fri nå, for det er virkelig ikke lenge til jeg begynner å jobbe for fullt og ikke har den muligheten lengre. Ha en fin onsdag alle bloggvenner.


tirsdag 27. april 2010

Fram og tilbake



Da har jeg vært en kjapp tur til Kristiansand. Kom i går og gikk i dag, men jeg har vært på jobbintervju og er kjempe spent på om jeg får et positivt svar. Det er hvertfall en kjempe spennende prosess uansett hva utfallet blir. Men dere må krysse fingrene får meg, hehe.
Jeg måtte jo en tur innom stoff og stil når jeg først var i området, der fikk jeg en del godbiter, knapper og sytråd.
I kveld begynner jeg på et av prosjektene mine og jeg gleder meg til å vise dere resultatet når det er ferdig. Så dere får vente i spenning.

lørdag 24. april 2010

Lørdagskos i hagen




I dag har jeg vært ute og holdt på i hagen og Hr Lykkelig har vasket, vokset, pusset og gnikket på bilen. Vi er begge fornøyde meg en effektiv dag (utom at jeg ikke har fått gjort så mye på oppgaven min). Vi hadde begge en liten pause med bananmuffins, te og kaffe. Det er så deilig å dekke på et lite bord ute, det er noe ekstra kos med det.
Oppskriften på bananmuffinsene har jeg fått av en venninnne som akkurat har begynt å blogge. Hun er kjempe søt jente som elsker å hekle, strikke, bake og scrappe. Så hun blir spennende å følge videre, gå inn å besøk henne på kreativtommel.blogspot.com.

I denne stolen har jeg nytt en time i solen i dag, godt pakket inn i vatteppet og med godt lesestoff i min kjekke retro veske.
Ha en deilig lørdag.

fredag 23. april 2010

Fredagskos

Da har vi akkurat hatt fantastisk gode reker og helgen har senket seg over hjemmet. Det er fredag, min favoritt dag i uken. Uken er slutt og man har hele helgen foran seg, og hvem synes ikke det er deilig?
Her er litt bilder fra leiligheten denne deilige fredagen.

Blomstene fra min kjære står enda og pynter opp bordet.

Så har jeg tatt bilder fra vårt nåværende kontor, et lite gjørne i stuen. For å si det sånn så er det ikke den beste plassen å jobbe, jeg sitter nå midt i stuen på min gode gymball og pleier ryggen. Jeg kan ikke vente til å få et ordentlig kontor.


Så har jeg gravd fram en pose fra fretex med disse søte lampesjermene. Jeg kjøpte den for et år siden, men hadde helt glemt dem. Jeg ble kjempe glad når jeg fant dem gjemt i kottet. Har jo litt kjøpeforbud for tiden, så da er det kjekt når man kan shoppe litt i egen leilighet.



Bildet under er et av mine verk fra skolen. Jeg liker denne så godt, den har jeg laget ved å rive silkepapir i remser og limt dem lag på lag med tapetlim.

Ha en kjempe fin helg alle sammen.

torsdag 22. april 2010

Drømmer om House doctor

Jeg sitter å drømmer meg bort i House doctor katologen. Jeg trenger litt ideer og inspirasjon som jeg kan ta med meg i det nye huset. House doctor er nok et av mine favoritt merker, de har så fargerike og skjønne ting også er prisen som regel overkommelig.
Hyllene på dette kjøkkenet er utrolig flotte, tenkte jeg skulle prøve å lage meg noen slike selv, hvis jeg finner noe fint papir/tapet til å ha i bakgrunnen.
Den turkise potten på bordet står også oppføret på ønskelisten. Får et ganske stor spisebord i det nye huset så da kan det være flott med en litt stor potte.

Skulle gjerne hatt noen av disse snørene i skuffene, hadde vært gøy og pyntet puter, tepper og vesker med så fine bånd.

Jeg drømmer også om å servere friske bær og is i disse skålene i sommer. Jeg synes de er mega kule og fargeglade.

Jeg har ikke fått blogget så mye i det siste, skolen tar mye tid og i leiligheten skjer det ganske lite nytt. Vi er helt syke etter å få flyttet til vårt eget og det preger oss veldig i disse dager. Jeg kan ikke vente til jeg kan få frie tøyler i det nye huset og gleder meg til å vise dere resultatet.
Jeg skal komme sterkere tilbake og vil takke alle som er innom på besøk og til dere som legger igjen koselige kommentarer. Det varmer, jeg prøver å få besøkt alle igjen og skal bli bedre til å legge fra meg spor.
Ha en flott torsdag, tenke det er allerede snart helg igjen.

søndag 18. april 2010

Min date med symaskinen og jubileum

Ja, i dag har jeg hatt en date med symaskinen, og resultatet ble denne vesken med forskjellige favoritt stoffet, litt gammelt og litt nytt.


Det var egentlig meningen at jeg skulle begynne å sy meg et nytt lappetappe, så i går dro jeg fram min samling med stoffer får å endelig få litt system.
Kaoset var et faktum, så det måtte brettes og sorteres.

Jeg prøvde så godt det lot seg gjøre å sortere etter farge, jeg ente til slutt opp med 8 bunker.

Etter dette prøvde jeg å finne fram kombinasjoner til mitt tenkte lappeteppe. Etter en del prøving og forskjellige kombinasjoner, så jeg at jeg ikke hadde nok stoff til å få lappeteppe akkurat slik som jeg kunne tenke. Så til jeg får kommet meg en tur til Kristiansand på Stoff og Stil må lappeteppet vente. Men jeg fikk hvertfall laget meg en vekse i dag. Den skal bli utrolig grei når jeg skal ut i hagen og nyte sola. Når jeg skal ut i hagen må det planlegges, jeg må ha med meg blader, bøker, drikke, tepper og ting til hunden. Grunnen til dette er at får å være i hagen må døren låses, siden vi ikke ser døren eller kan høre når noen kommer. Hagen er på den andre siden av huset, så da skal det hjelpe godt med en veske til å ha alle tingene i. Tror den blir veldig praktisk.

Resultatet av oppryddingen.

Denne helgen har Hr Lykkelig og jeg hatt jubileum, vi har vært sammen i seks år og jeg våknet opp til fantastiske roser og et nydelig kort. Vi var på kino og så Alice i eventyrland, en super film med spenneden effekter, vi så den i 3D. Så helgen har vært deilig, og jeg har tatt meg i å tenke flere ganger denne helgen at jeg er utrolig heldig som har en slik flott mann. Jeg føler meg virkelig heldig.





torsdag 15. april 2010

Som perler på en snor

Vi har enda et spennende prosjekt på skolen, denne gangen skal vi lage et smykke av gjenbruk eller ting man har liggende. Etter å ha tatt fram mye forskjellige fra skap og skuffer, bestemte jeg meg for å bruke nabbyperler og den lille bambien som hovedinspirasjon. Smykke er enda ikke ferdig, men jeg synes det var så kjekt å lage kulene dekket av perler. Jeg har brukt trekuler, en litt sterk lim, nabbyperler og en god dose tålmodighet. Skal legge ut resultatet av smykke når det blir ferdig.


Tirsdag var en deilig dag, vi utnyttet dagen med å gå en lang tur opp på Dalsnuten. Vi fikk rett og slett en liten forsmak på sommeren. Vi gikk i bare genserne og solte oss når vi kom opp på toppen. Når vi kom hjem var hund og Hr og Fr Lykkelig slitne, men på den beste måten.
Nå sitter jeg å venter på at Hr Lykkelig skal komme med toget, han har vært i Oslo på Metallica konsert og er stor fornøyd. Til kvelden blir det servert taco og litt snack, vi begynner på helgen litt tidligere denne uken.

tirsdag 13. april 2010

Del 2 av Retrolykke og en herlig bambiboks

Heldige meg har fått enda flere skatter, jeg har vært å snikt i skapene til mormor og arvet noen flotte sengesett fra Hr Lykkeligs mormor. Det lyseblå med blomster på øverst i bunken er fra 70 tallet. Får litt hjertebank av det.

Denne duken ble også med meg hjem og skal nok få pryde hagebordet etterhvert som det kommer fram.

Snille mormor hadde heklet noen skjønne grytekluter til meg.

Også til slutt har jeg kjøpt meg en kjempe herlig boks med bambier på. Denne fikk jeg på Smak i Sandnes og kostet 80 kr (eller var det 90) husker ikke helt, men jeg kunne ikke gå i fra den. Det er rart for av og til er det akkurat som tingene snakker til meg. Så Hr Lykkelig bare lo av meg, når jeg kom smilende ut av butikken. Nå skal vi ut og nyte det fine været. Hr Lykkelig er tatt ut i streik og er ikke noe virdere fornøyd med det, men vi får nyte været og gjøre det beste ut av det.
Ha en flott dag alle sammen.

mandag 12. april 2010

Og vinneren er....

(trommevirvel)......

Vinneren av min første Giwe Away ble Sara med bloggen Bournonville. Gratulerer, håper puten faller i smak.


Takk til alle som var med å deltok.
Ha en fortsatt fin mandagskveld.

søndag 11. april 2010

Trekker Giwe away`en i morgen

I morgen trekker jeg vinneren av min første Giwe away, så de som ikke har meldt seg på enda har ennå en sjanse. Trekkningen skjer klokken 19.00 i morgen.

Klikk her for å være med i trekkningen av denne puten.



Helgen har vært tilbringt på Sørlandet, vi har kost oss i sola og blitt litt røde og fine i kinnene. Kameraet ble så klart glemt hjemme, så jeg fikk ingen bilder av den første helgen med skikkelig deilig vårvær. Håper dere alle har hatt en flott helg.

onsdag 7. april 2010

Det blomstrer

I dag har det vært 13 grader ute, og krokusene har kost seg i varmen. Det er så deilig når tempraturen begynner å stige og man kan nyte vårblomstrene. Jeg måtte bare ut og forevige våren i hagen hos oss nå. Det er jo siste gangen vi før opplevd våren i leiligheten i Sandnes, litt trist, men på samme tid så kan vi nyte blomstrene i vår hage til neste år.
Her i huset gjentar vi oss selv daglig, den mest brukte setningen er nå: Jeg gleder meg SÅ til å flytte. Vi har til og med begynt å pakke, ikke mindre enn 7 esker til nå. Her skal det gå unna.
Jeg er jo i den situasjonen at jeg skal avslutte studiene nå før flytting, det betyr mye jobbing og store oppgaver. Jeg må nærmest tving meg ned i stolen for å få jobbet litt, tankene mine er helt andre steder enn på skolen for øyeblikket. Så det blir en hektisk, men utrolig spennende vår, med mange milepæler for vår del.
Jeg er jo ikke den mest teknisk anlagte personen, så nå har jeg tatt bilder av prospektet for at dere skulle få et lite innblikk i hva vi har kjøpt oss. Bildene fra dataen ble så små og jeg fikk ikke til å forstørre dem. Her er bilder fra stuen og kjøkkenet.


Siden vi har begynt å pakke litt og skru hyller ned fra veggene har hobby tingene mine blitt flyttet litt rundt på. Nå befinner mye av det seg på soverommet. Det er kaos i stoffene og jeg lengter etter en hylle hvor jeg kan få orden i sysakene mine. Men enn så lenge så fungerer dette godt.

fredag 2. april 2010

Langfredag og enda en retropose

Nå har mine to søte-små-gule-påske-egg endelig kommet fram på bordet, disse skal få lov til å skinne utover langfredagskvelden. I tillegg har de fått selskap av Fru snøblomst og Fru krokus. Det er så gøy å gå i hagen og plukke inn vårblomster og kjenne sola i nakken.

Påskegotteriet har vi også begynt på, det er farlig når det står der og frister hele dagen. Men hva er vel påsken uten gotteri?

Jeg har også laget en retro pose til, fikk helt dilla på å lage disse. Blir nok enda en til i løpet av påsken, får nå har de fått et formål. Hr Lykkelig var så lur og foreslo at posene kunne romme garn-nøstene mine. JA, tenkte jeg, en pose til hver av de forskjellige merkene med garn.

Så bort med den overfylte kurven...

og fram med de kule retroposene.




torsdag 1. april 2010

Retro-lykke

Her er mine siste retrofunn, jeg er så fornøyd med fangsten. Hærlighetene fant jeg på fretex i Stavanger, der har de en egen retro avdeling. På tirsdagen hadde de fått inn mye nytt sengetøy og siden vi var tidlig ute på onsdagsmorgen var vi de første som fikk meske oss i alle de fantastiske sengesettene. Dette kaller jeg Fargelykke....

I tillegg fant jeg denne soveposen, den har jeg sprettet opp glidelåsen på, og sydd igjen kantene. Etter en tur i vaskemaskinene, er dette mitt første vatt-teppe. Hunden har allerede okupert det i sofaen.

Det har vært en deilig sjærtorsdag, vi har vært på en lang tur med kvikklunsj og appelsin i ryggsekken. Heldige som vi var rakk vi akkurat bilen før det begynte å pøse ned med regn.. Ellers så har Hr Lykkelig slappet av foran tv, mens jeg har sitter foran symaskinen og sydd min første retro-pose. Posen er i glade påske farger og har blitt pyntet med en liten heklet hexagon.


Ha en fortsatt flott påske alle sammen.