onsdag 31. mars 2010

Selvlaget er vellaget




I går fant jeg fram saks, lim og papir. Endelig fikk jeg brukt noen av de fine Rie Elise Larse papirene. Resultatet ble noen sopper, stjerner og en bambi jeg glemte å ta bilde av (Obs)... Det er deilig med ferie, i dag har jeg vært på cafe med en venninne, vi var innom fretex og jeg fikk gjort noen skikkelige kupp. Jeg får helt hjertebank av tanken på noen av de skattene jeg fant, skal legge dem ut enten i dag eller i morgen.
Ellers så går puteproduksjonen i ett, mitt nyeste putemedlem er denne heklete puten på bildet. Jeg har heklet sidene litt forskjellige, ikke mye, men nok til at jeg kan snu den å få litt forandring.
Nå så er det den rosa siden som får pryde sofaen, godt med mye farger til våren.



Husk min Give Away, meld dere på her. Det er kjempe kjekt med alle som allerede er med. Vinneren blir trekt 12/4.

mandag 29. mars 2010

Ny pute og sofa

Her er resultatet av min første runde pute. Jeg har lenge hatt lyst på en rund pute i sofaen og ble kjempe glad når jeg fant runde innlegg til puter på StoffogStil, alle stoffene jeg har brukt er også fra S&S.

Dette er sofaen vi har bestilt fra Bolia, den har vi gått å kikket på i noen år nå. Derfor var det lett å bestemme seg for sofa når vi skulle bestille. Tror den blir kjempe fin i stuen og sammen med alle mine fargerike puter. Gleder meg så til å innrede den nye stuen, det blir så kjekt:-)
Her i leiligheten går vi rundt å drømmer hele dagen, vi planlegger rommene i huset, hva vi skal gjøre i hagen og hvordan vi på greiest mulig måte skal få flyttet alt bort til Kristiansand.
I går begynte vi å pakke. Vi vet at det er over to måneder til vi overtar huset, men vi måtte bare begynne. Vi har begynt å ta hyller ned fra veggene og har allerede fem esker klare for flytting. Disse eskene skal vi snart kjøre bort, vi er så heldige å kan sette en del ting hos mamma nå før vi overtar. Det gjør hele flytteprosessen litt lettere.
Sist vi flyttet fra Farsund til Sandnes, måtte vi gjøre alt på en dag. Tre biler og to hengere ble fylt opp, jeg og mamma vaske leiligheten når den ble tom. Deretter kjørte jeg også inn mot Sandnes, for igjen å komme til et kaos der. Det tok utrolig lang tid å organisere seg og få alt på plass. Har dere noen flytte historier? Så kom med dem:-)

fredag 26. mars 2010

Påskeferie


Endelig er det ferie, jeg er så klar. Vi skal bare være hjemme, og det er egentlig litt luksus for oss. Hehe, tenker noen hever øyenbrynene nå, men vi reiser som regel alltid sørover i feriene og har et ekstremt maratonløp mellom Kristiansand og Farsund for å rekke alle som skal rekkes. Det ender som regel med at vi er mer trette når vi kommer hjem fra ferien enn vi var da vi dro. Så denne påsken skal vi virkelig slappe av. Planen min er å sy, klippe og lime, rydde, pakke, blogge, gå turer og komme litt på gang med oppgavene vi har på skolen. Så jeg skal ikke kjede meg.

Sysakene står klart og det samme gjør ruller med papir fra Rie Elise Larsen. Så la kreativiteten strømme på.


I dag var min aller siste dag i praksis også, to uker har følt som en og nå er jeg ferdig. Jeg synes det er fantastisk å være i praksis, men det krever sitt. To gode måneder igjen så er jeg ferdig utdannet førskolelærer, det er en utrolig deilig tanke. Planten og skålen med gotteri fikk jeg som gave fra de ansatte i barnehagen der hvor jeg har vært i praksis. Det var utrolig koselig:-)



Ønsker alle som starter ferien i dag en kjempe god påske.
Kos dere.

Klem fra Ann Kristin

Ps. Ikke glem Give Away'en min. Klikk her for å melde dere på.

tirsdag 23. mars 2010

Min første GIVE AWAY...

Dette var virkelig på tide, endelig fikk jeg tid til å lage noe til en liten give away. Puten er ikke så stor 35 x 35 cm, men den blir et fargerikt innslag i enten stue, hagen eller på kjøkken. Jeg setter utrolig pris på alle som har lagt seg til som følgere allerede og til de som kommenterer og besøker bloggen min. Håper på mange lodd.

Reglene er som følger
1. lodd = kommentar i feltet under
2.lodd = kommentar i feltet under+bli fast leser
3.lodd = kommentar i feltet under, bli fast leser og linke give away'n min på deres side.

Vinner trekkes den 12. april, og vinneren vil i tillegg til puten få en liten overraskelse.

Klem fra Ann Kristin

søndag 21. mars 2010

Vi har KJØPT hus


Eller vi har kjøpt oss enderekkehus i Kristiansand. Vi er så ekstremt glade, bitene begynner å falle på plass. Hr. Lykkelig har fått seg jobb og jeg holder på å søke. Det skal bli deilig å flytte litt nærmere hjemme, også blir det kjekt å bli kjent på en ny plass igjen. Jeg fikk ikke til å legge inn bilder i fra huset, men det skal jeg prøve å få gjort i et annet innlegg.
Vi kan flytte rett inn, jeg skal bare male litt. Men det er utrolig rart at vi nå har vært i Sandnes i tre år og at jeg allerede er ferdig med skolen nå til våren. Vi kommer til å savne Sandnes og Stavanger, og alle de fantastiske vennene vi har fått her. Det blir nok vanskelig å dra, men utrolig deilig å få vår egen plass.

Det ble jo også tid til litt shopping i helgen, jeg fikk kjøpt meg en del nye godbiter i fra StoffogStil, så nå kan jeg sy som bare det. Også fikk jeg brukt et gavekort jeg hadde.



Det hvite fatet over fikk jeg av min kjære, en liten gave siden vi hadde kjøpt oss hus:-)

Den nye blomsterpotten og de søte kyllingene ble kjøpt får gavekortet jeg hadde. Kyllingene er helt fantastiske i nebbet og i halen har de tørket lavendel, så de lukter deilig.
Men så var det tiden for å begynne å spare, det er godt over to måneder før vi overtar huset og jeg har ikke mulighet til å sløse en krone til. Så da skal jeg gjøre så godt jeg kan, jeg får heller sy og kose meg hjemme. Disse månedene kommer til å gå rakst...

Ha en flott uke alle sammen.


torsdag 18. mars 2010

Drømmer om sommer og sol....

Måtte bare legge inn noen bilder i fra i fjord sommer, jeg savner sola, de friske blomstene, de gode fruktene, bærene, å bade og lange turer i skog og mark. Snøen har forsvunnet fra plenen, alle pottene uten planter har plutselig kommet fram igjen etter å ha vært dekket av snø. Jeg er klar til å begynne å plante og etterpå ligge i solen og nyte resultatet. Jeg må vel bare smøre meg med tålmodighet, men håper noen av disse bildene vil hjelpe dere også ut av vinterdvalen (hvis dere er i en da) :-)





Klem fra Ann Kristin...

søndag 14. mars 2010

Helgekos


Dette har vært en skikkelig deilig helg, vi har bare slappet av og jeg fikk endelig tid til å ta fram symaskinen igjen. Nå var det det nye retrostoffet som skulle få prøve seg. Jeg synes alltid det er litt vanskelig å sette sammen fine kombinasjoner, men så lenge jeg liker stoffene jeg bruker pleier det å blir greit. Gleder meg til å sette putene rundt i stuen, må først ommøblere litt på de jeg allerede har. Det ene putetrekket ble litt for stort, men jeg tror jeg kan ha det slik en liten stund, orker ikke å sprette opp puten i dag. Jeg så at det ble ca en god centimeter for mye, men tenkte at det kanskje ikke ble synlig når puten kom inni. For det pleier som regel å være omvendt at putetrekket er litt for lite.

Jeg har også fått meg en ny lotusblomst, den er helt fantastisk og den størrste jeg noensinne har sett av disse. Selgeren fortalte at de bare hadde tatt inn den ene fargen for å se om den ville selge, men gjorde den det kom de til å ta inn fler. Det er kanskje vanskelig å se på bilde hvor stor den er, skulle nok ha satt de andre størreslene ved siden av for å vise. Skal se om jeg får gjort det på ett annet innlegg. Den er hvertfall kjøpt på Smak i Sandnes for 189 kr.

Her ser dere kanskje størrelsen på lotusblomsten bedre, friske fine blomster er også kjøpt inn for å pynte opp i helgen. Rununkler, uff det er sikkert ikke slik det staves, men det er hvertfall en av mine favoritt blomster. Har begynt i det små å pynte til påske, så da passet det fint med gule og organsje blomster.

Jeg har også fått kjøpt meg noen søte små harer til å henge på påskegreinen min. Jeg kjøpte to stykk, ville helst hatt to til men det ble litt dyrt når de kostet 39 kr stykk. Så da jeg kom hjem og satt der med symaskinen så jeg på mine søte små harer, de så litt ensomme ut alene på greinen. Dette resulterte i at jeg begynte å sy mine egne små harer, den lilla på greinen er langet av meg. Så ligger det tre stykk til å venter på meg i stuen, disse kan jeg dille med enten i kveld eller til uken.


Denne haren er kjøpt i butikken...


Denne er laget av meg...
Og disse ligger å venter på at jeg skal gjøre den ferdige...

Helt til slutt så må jeg ikke glemme å vise den fine Green Gate boksen Hr Lykkelig kom hjem med på lørdag. Han er så søt og overrasket meg skikkelig, så den fikk raskt plass på hyllen.

Ha en fortsatt fin søndag alle sammen.

onsdag 10. mars 2010

"Svigermor på loftet"


Ja så ble overskriften "svigermor på loftet" i mangel av noe bedre. Hun skulle ha visst. Sist vi var hjemme nevnte jeg min jakt etter gamle retrostoffer til henne. Jeg spurte da om hun hadde noe liggende, hun trodde ikke det fordi det ikke var lenge siden de hadde ryddet og kastet en hel del. Men hun skulle tenke på meg. Dette resulterte i at hun kom seg opp på loftet for å lete og når jeg kom hjem fra Barcelona stod det er hel pose med dette nydelige retrostoffet til meg. Jihuuuu, endelig var det min tur. Det er bare så vakkert i de forskjellige lilla-nyansene. Jeg føler meg veldig heldig og er kjempe glad i svigermor og hennes store spennende loft, hihi.

Jeg har så mange ønsker for tiden, har vært inne på The fabric company og sett på de skjønneste Liberty stoffene. Det hadde vært så kjekt å bestilt litt, men er redd for at frakt og toll vil bli for dyrt og gjøre det hele litt sursøt. Av og til hadde det var kjekt å bo i Danmark.

Et annet av mine intense ønsker er en skolebransje fra Frou-frou, jeg er neste inne daglig og det blir bare færre og færre skoleplanskjer igjen.



Liker alle tre jeg, men holder en liten knapp på den nederste. Selv om jeg helst vil ha en av de plakatene som står oppe, eller hva synes dere?
Da er det bare å begynne å spare, og forhøre seg om hvordan det virker med frakt og toll fra Danmark. En vakker dag skal jeg nok blir eier av en skoleplansje.

Ha en fortsatt kjekk uke.

Klem fra Ann Kristin

mandag 8. mars 2010

Barcelona tur og bursdag

Da var jeg tilbake igjen, fra mandag til fredag var jeg på studietur til Barcelona. En fantastisk by, jeg har opplevd utrolig mye. Føler jeg har vært borte i mer enn fem dager. Ble jo så klart syk der nede, heldigvis var det den siste dagen. Jeg kom jeg til bursdagsfeiring og familie besøk på lørdagen. Jeg er enda slik at jeg elsker å fylle år, gaver, god mat og en god posjon oppmerksomhet en gang i året unner jeg alle. Synes det er like gøy når andre også har bursdag.

Landet jo så klart i sengen igjen på søndag, men i dag føler jeg meg bedre igjen og får endelig lagt ut et nytt innlegg. Er så glad for alle som i den siste tiden har lagt seg til som følgere, det synes jeg er stas, setter kjempe stor pris på kommentarerne også.

Her kommer det en del bilder fra mine opplevelser i Barcelona:

Det lå et stort matmarked midt i byen, her solgte de alt fra frukt, godterier, kjøtt, fisk, bakevarer, oljer, nøtter osv. Her var vi å kjøpte frokost nesten hver morgen.

Fikk med meg hjem noen sjokolader fra markede, mmm. Men vi ble nok enige om at norsk sjokolade er best.

Park Güell:

Dette er en park konstruert av Gaudì, denne parken skulle være for de rike i Barcelona. Her kunne jeg vært hele dagen, vi hadde et fantastisk vær å satt og solte oss på verdens lengste og fineste benk.

Gaudì var opptatt av mosaikk og runde former, parken var utrolig fargerik og traff meg rett i hjerte. Her fikk jeg utrolig mye inspirasjon.

Her sitter jeg på verdens lengset benk laget i mosaikk, det nederste bildet i collagen over viser litt hvor lang benken er, den går rundt hele kanten av det området dere ser på bildet.


Her er pepperkake husene som lå ved inngangen til parken, det var to stykk av dem, meningen var at de rike skulle bo i dem og at det skulle komme opp mange flere slike hus.

La sagrada famìlia


Kirken som aldri blir ferdig. Denne var det også Gaudì som var med å konstruerte, men ble aldri ferdig. De håper at den vil bli ferdig i 2026, grunnen til at det tar så lang tid er fordi de ikke vil ha noe statlig støtte, pengene får de fra inngangsbilettene de selger og fra gaver/støtte fra private aktører.

Casa Batllò

Dette er også fra Gaudì, et hus han konstruerte for en rik tekstilforhandler. Her må alle som besøker Barcelona ta seg en tur. Det er virkelig en opplevelse, mosaikken og de fargedeglassene er helt fantastiske. Inne i huset er nesten alt av runde former, også er det utrolig stort. Jeg kunne hatt med enda flere bilder her i fra, men innlegget blir hvis stort nok. Men det var et av høydepunktene på turen.
I tillegg til det jeg har vist til nå besøkte vi: Picasso museumet, Mirò museumet, Dalì museumet. Rett og slett en kjempe tur med mange inntrykk og fordøye, men en utrolig spennende by.

Jeg må jo også vise litt av hva jeg fikk til min bursdag

Jeg fikk den turkise skuffen, som nå er fyllt opp med dill og godsaker.

Jeg fikk disse fantasiske søte påske eggene fra Green Gate.

Også denne lilla lyslenken, jihuuuu, gleder meg til å henge den opp. Jeg har bestemt meg for at jeg skal vente til vi flytter med å ta den fram, ting her i huset har en tendens til å bli fulle av veistøv siden vi ligger så nærme veien. Så nå er jeg lei av at tingene blir ødelagt av skitt, så jeg får vente tålmodig til vi har en ny, reinere plass de kan henge:-)

Klem fra Ann Kristin